Plantaardige basis

Het Stop Hemo® wattenstaafje bevat calciumalginaat afkomstig uit zeealgen. Er zijn vele soorten algen (groene, rode en bruine). De meest voorkomende soort zijn bruine algen, waarvan er drie ondersoorten bestaan. Het Stop Hemo® wattenstaafje is vervaardigd uit deze verschillende soorten en beschikt zodoende over de hemostatische en wondgenezende eigenschappen van algen.

De voordelen van algen bij wondjes !

In contact met bloed of een lekkende wonde geeft Stop Hemo® zijn Ca2+ -calciumionen af.

Calciumionen komen van nature in het lichaam voor. Zij dragen met name bij aan het vormen en vernieuwen van bot, het samentrekken van de spieren en het hart, bloedstolling en cellulaire uitwisseling.

Door afgifte van calciumionen direct in de wonde, stimuleert Stop Hemo® de natuurlijke fysiologische processen rond hemostaseFysiologisch proces dat leidt tot propvorming en wondgenezing.
origine-naturelle-1

Snelle bloedstelping:
Calciumionen zijn van essentieel belang voor het proces van propvormingSamenklonteren van de verschillende bloedcellen – bloedplaatjes, rode bloedcellen, witte bloedcellen – die aan elkaar hechten door een eiwit met de naam fibrine  . Het propje sluit het bloedvat af zodat het bloeden stopt.

Wondgenezing:
Calciumionen bevorderen de activering van belangrijke cicatriserende cellen. Deze cellen herstellen de laesies van beschadigd weefselOnderdelen van de huid (epidermis, dermis, hypodermis).

Pijnloos verwijderen:
In contact met de wonde vormen vezels een gel. Dit maakt dat Stop Hemo® bij verwijderen niet aan de wonde blijft kleven. Het wattenstaafje kan voorzichtig en pijnloos verwijderd worden.

origine-naturelle-2